Björk zegt optredens af door stemproblemen

Björk moet enkele optredens afzeggen door stemproblemen. De IJslandse popzangeres heeft een knobbel op haar stembanden en heeft in juni al haar concerten op San Miguel Primavera Sound in Barcelona en Optimus Primavera Sound in Porto afgezegd.

Haar artsen hebben haar rust aangeraden. "Nog blijven optreden zou haar stem permanent kunnen beschadigen", luidt het.

Vorige maand moest de zangeres al enkele optredens in Zuid-Amerika annuleren. Ze is ook de hoofdact van de eerste dag van Pukkelpop, op donderdag 16 augustus. Björks management heeft vandaag bevestigd dat dat optreden niet in het gedrang komt.

Björk bracht vorig jaar een nieuw album uit "Biophilia". Ze is bekend van nummers als "It's oh so quiet", "Big time sensuality" en "Violently happy".