CD&V Brugge blaakt van zelfvertrouwen

Dat Dirk De fauw de lijst van CD&V Brugge zou trekken is al langer bekend, maar nu heeft CD&V ook haar andere kandidaten voorgesteld. “Wat het aantal voorkeursstemmen betreft, is geen enkele andere partij in Brugge onze gelijke”, zegt de afdelingsvoorzitter van CD&V Brugge Hendrik Dierkens.

“De keuze voor Dirk De fauw als kandidaat-burgemeester was voor niemand een verrassing”, vertelt afdelingsvoorzitter Dierkens.

“Hij kent de Brugse dossiers perfect en is erg pragmatisch. Bovendien heeft hij, na burgemeester Moenaert, als voormalig gemeenteraadslid en schepen, en als gedeputeerde, de meeste politieke ervaring.”

Maar kandidaat-burgemeester De fauw is niet de enige ervaren politicus op de CD&V-lijst. Uittredend burgemeester Patrick Moenaert zal de lijst duwen. Ook ex-schepenen Lieve Mus, Bernard De Cuyper en Moniek Boydens steunen de lijst vanonder uit.

Verder staan alle gemeenteraadsleden en OCMW-mandatarissen weer op de lijst, met uitzondering van Jean-Pierre Vanden Berghe en Griet Trioen.

Nieuwe accenten

Met 21 nieuwkomers zet CD&V Brugge ook in op vernieuwing. Opvallende nieuwe kandidates zijn Christina Van Geel, voormalig radiojournaliste, Consuelo Uribe, Columbiaanse van origine, en Belgisch-Congolese Laurence Mavuidi. Zij zorgen letterlijk en figuurlijk voor “kleur” op de CD&V-lijst. “Een electorale inschatting is altijd moeilijk voor nieuwe kandidaten”, zegt voorzitter Dierkens. “Ook voor Pieter Marechal (de nationale voorzitter van jong CD&V) is het in feite zijn eerste grote confrontatie met de kiezer en is het afwachten.”

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma van CD&V Brugge. “De Bruggeling is zeer tevreden over het bestuur van de voorbije jaren, daarom kiezen we voor continuïteit al zij het met een aantal nieuwe accenten”, zegt Dierkens. Begin juni wil CD&V Brugge haar programma en concrete aanpak voor de uitdagingen in Brugge voorstellen. “De kiezer zal oordelen maar met ons programma en sterke lijst zijn we vol zelfvertrouwen.”

lees ook