Filosoof Ludo Abicht kiest voor Rood! Antwerpen

Emeritus hoogleraar literatuur en filosofie Ludo Abicht zal de lijst van Rood! Antwerpen versterken. Maar als de partij besluit om in kartel te gaan met de PVDA dan zal Abicht bedanken voor een plaatsje op de lijst. Ook journalist en auteur Walter Lotens schaart zich achter de partij van bezieler Erik De Bruyn.

Rood!, de partij van ex-SP.A’er Erik De Bruyn lanceerde eerder deze week een oproep aan de PVDA voor een linkse frontvorming. Maar als dat kartel er komt, trekt Abicht zich terug.

De filosoof, een ex-lid van de Kommunistische Partij, zegt niet te willen samenwerken met een partij die niet onverkort afstand neemt van oorlogsmisdadigers als Stalin en Pol Pot. Maar voorlopig trekt de partij nog alleen naar de verkiezingen.

Welke plaatsen Abicht en Lotens krijgen, zal later in een democratische poll door de leden beslist worden.

De partij kondigt aan dat er nog meer bekende gezichten uit het syndicale, politieke en culturele middenveld op de lijsten van Rood! zullen staan.

lees ook