Flightcare wordt overgenomen door Swissport

De bagageafhandelaar Flightcare is het eens met een overname door de Zwitserse tegenhanger Swissport. Op korte termijn zou er niets veranderen voor het personeel.

De overname was verwacht, maar is nu bevestigd op een bijzondere ondernemingsraad in Brussel. Volgens de christelijke vakbond ACV zou er op korte tijd niets veranderen aan de lonen en arbeidsomstandigheden van de 1.600 medewerkers van het bedrijf.

Flightcare is een onderdeel van de Spaanse bouwgroep FCC. Het bedrijf is actief op 14 luchthavens in Spanje, Italië en België. Het gaat onder meer om de luchthavens van Madrid, Barcelona en Valencia, maar ook Fiumincino nabij Rome.

In ons land werkt Flightcare op de luchthavens van Zaventem, Bierset bij Luik en Oostende. Het bedrijf is actief in de behandeling van passagiers, bagage en vracht. Jaarlijks behandelt Flightcare 5,5 miljoen passagiers.

Het bedrijf zal nu worden overgenomen door Swissport, de grootste aanbieder van luchthavendiensten ter wereld. Dat bedrijf telt 350.000 werknemers en werkt op 180 luchthavens in 37 landen.

De overname kan ook gevolgen hebben voor de licenties op Zaventem. Daar hebben slechts twee maatschappijen licenties: Flightcare en Aviapartner. Swissport was kandidaat voor een licentie, maar die bleef tot nu toe achterwege door juridische procedures.