Het wordt "cold, wet and windy" zegt prins Charles

De nieuwslezeres van BBC Schotland kon een speciaal weerbericht aankondigen. Niemand minder dan de Britse kroonprins Charles zette vanmiddag de weervoorspellingen op een rijtje. Het wordt "cold, wet and windy", vatte Charles doodkalm samen.

De 63-jarige prins had geen enkele moeite met het weerbericht. Hij bespeelde ook subtiel de camera met zijn handbewegingen en er kon ook een spontane "aha" af.

"Het is vooral droog en helder op de noordelijke eilanden en het uiterste noorden van het land. Maar het is vooral een koude dag met een temperatuur van 8 graden en een stevige noordenwind. Godzijdank is het geen feestdag", grapte weerman Charles.

BBC-medewerkers hadden ook enkele verrassingen in de tekst gestopt die de prins moest voorlezen, zoals verwijzingen naar koninklijke landerijen in Schotland. "In het westen is de regen lichter. Er zullen drogere periodes zijn bij Dunfries House en wat windstoten bij Balmoral", las Charles lachend voor. "Wie heeft dit toch geschreven? " Ook Charles' echtgenote Camilla waagde zich even aan het weerbericht. De echte weerman besloot "zelfs de royals kunnen ons geen droog weer bezorgen".

Charles en Camilla bezochten meer dan een uur lang BBC Schotland. De omroep viert zijn zestigste verjaardag.

lees ook