N-VA wil grootste worden in Sint-Pieters-Leeuw

In Sint-Pieters-Leeuw heeft de lokale afdeling van N-VA haar kandidatenlijst voor oktober voorgesteld. Partijvoorzitter en gewezen voorzitter van VZW De Rand, Luc Deconinck, zal de lijst trekken. Gust Crabbe wordt lijstduwer.

Bij het opstellen van haar namenlijst heeft de partij op verschillende dingen gelet. Het belangrijkste aandachtspunt was een goede geografische spreiding van de kandidaten. “Aan die voorwaarde is heel goed voldaan”, zegt een trotse Deconinck. “We hebben uit alle wijken en deelgemeenten goede kandidaten gevonden”.

De partij heeft alvast veel vertrouwen in haar kandidaten. “Wij willen met deze lijst de grootste partij van Sint-Pieters-Leeuw worden, en willen ook de burgemeester leveren”, zegt partijvoorzitter Luc Deconinck. “Nationaal zijn we de grootste partij en het is aan ons om dat op lokaal vlak te vertalen.”

Aan haar partijprogramma is N-VA nog naarstig aan het werk. Ze houdt daarbij rekening met de resultaten van de burgerenquête die de partij enkele weken geleden verstuurde. “Het Vlaams en groen houden van Sint-Pieters-Leeuw is een thema dat steeds opnieuw terugkomt. Het zal dan ook een van onze speerpunten zijn”, aldus Deconinck.

lees ook