Ramkraak op computerwinkel in Lichtervelde

In de Stationsstraat in Lichtervelde is vannacht een ramkraak gepleegd op een computerzaak. De dieven gingen aan de haal met een aanzienlijke buit. Ze zijn voorlopig spoorloos.

Rond 2 uur vannacht werd de glazen toegangsdeur van de computerzaak stukgeslagen. De inbrekers drongen de zaak binnen en gingen aan de haal met 25 laptops, 10 printers, enkele iPads en smartphones.

De diefstal nam amper 5 minuten in beslag. Enkele bovenburen van de winkel waren getuige van de ramkraak. Zij zagen hoe de daders hun wagen vollaadden met apparatuur en daarna op de vlucht sloegen.

De ramkraak in Lichtervelde is de vierde zware roof op computerzaken in Zuid-West-Vlaanderen in enkele maanden tijd. Eerder waren ook computerwinkels in Izegem en Roeselare het doelwit.

Het is niet duidelijk of de roof het werk is van de bende die sinds begin dit jaar al tientallen ramkraken en homejackings heeft gepleegd, vooral in het zuiden van West-Vlaanderen. Twee dagen geleden werden bij een huiszoeking heel wat gestolen voertuigen aangetroffen die vermoedelijk bij de ramkraken gebruikt zijn.

In de politiezone Grensleie werd afgelopen nacht twee keer geprobeerd om een dure wagen buit te maken bij een homejacking, in Gullegem en in Menen. Beide pogingen mislukten.