Reynders duwt MR-lijst in Ukkel

Vice-premier Didier Reynders zal in Ukkel de lijst van de MR duwen bij de lokale verkiezingen. Reynders wil op die manier lijsttrekker en huidig burgemeester Armand De Decker ondersteunen.

“Ukkel heeft een zeer goede burgemeester en een zeer goed schepencollege, dus ik zal in de gemeenteraad eerst en vooral enkele dossiers ondersteunen”, zegt Reynders.

In januari raakte al bekend dat de vice-premier van Luik naar Ukkel zou verhuizen om de Brusselse liberalen te versterken. Na maanden van geruchten, bevestigt hij nu definitief zijn deelname aan de lokale verkiezingen. Met de MR wil hij vooral de verkeersproblemen in de gemeente aanpakken. “Ik wil de mobiliteit tussen Ukkel en het centrum van de stad verbeteren. Ik heb daarmee een taak op internationaal vlak, want Brussel is de hoofdstad van Europa”, zegt hij.

De Decker krijgt naast de steun van Reynders ook de steun van schepen van Cultuur, Carine Gol. Zij neemt de tweede plaats op de lijst in. Schepen van Mobiliteit Boris Dilliès krijgt de derde plek.

lees ook