Vlaams Belang stopt met Flair-campagne

Vlaams Belang heeft beslist om de verspreiding van nepvoorpagina's van de tijdschriften Flair en Libelle met vrouwen in boerka stop te zetten. Uitgever Sanoma stelde de partij gisteren in gebreke om de campagne zo snel mogelijk stop te zetten.

De campagne die Vlaams Belang gisteren lanceerde, was een reactie op de weigering van Flair en Libelle om een advertentie van het boek "Hoer noch slavin - vrouwen en islam" van Senaatsfractieleidster Anke Van dermeersch op te nemen.

"We hebben ons punt gemaakt en kunnen de campagne dus stoppen. We hebben duidelijk gemaakt dat we niet op onze kop laten zitten", zegt Filip Dewinter van Vlaams Belang.

Volgens Dewinter werd een modus vivendi gevonden met uitgever Sanoma Media. Bij Sanoma klinkt het dat er nog moet bekeken worden of er verdere juridische stappen worden ondernomen.