VRT kaapt twee Belfius-persprijzen weg

Vanavond zijn de Belfius-persprijzen uitgereikt, de vroegere Dexia-prijzen. De VRT ging met twee prijzen aan de haal. Phara De Aguirre kreeg de prijs in de categorie televisie en Jens Franssen won in de categorie radio.

Vanavond vond al de 49e editie van de Belfius-persprijzen plaats, voorheen bekend als de Dexia-persprijzen. Tien Nederlandstalige, Franstalige en Duitstalige perslui werden bekroond.

In de categorie audiovisuele pers televisie ging Phara De Aguirre met de prijs aan de haal voor de reportage "Kom mij maar halen". De reportage gaat over een jongen die palliatieve sedatie krijgt en werd uitgezonden in "Koppen XL".

De persprijs in de categorie audiovisuele pers radio is voor Jens Franssen van de radionieuwsdienst van de VRT. Hij won de prijs met zijn reeks "De Arabische Lente".

Bij de kranten viel De Standaard in de prijzen met de reeks "België in blessuretijd" van journalisten Bart Brinckman, Peter De Lobel en Wouter Van Driessche. Ook Kris Van Hamme en Stefaan Michielsen van De Tijd gingen met een prijs lopen voor "Welkom in de wereld van het grote geld".

De Belfius-persprijzen worden sinds 1963 uitgereikt. Het zijn de belangrijkste Belgische onderscheidingen voor journalistiek werk.