Woordvoerster wordt nieuwe procureur van Turnhout

De woordvoerster van het Antwerpse parket, Dominique Reyniers, wordt de nieuwe procureur van Turnhout. Dat schrijft De Tijd. De Hoge Raad voor Justitie heeft Reyniers voorgedragen als beste kandidaat voor de functie. Minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD) moet dat nu nog bekrachtigen.

Reyniers is al jaren woordvoerster van het Antwerpse parket. In Turnhout volgt ze Jan Poels op, die in december kabinetschef bij minister Turtelboom werd. Sindsdien werd druk gespeculeerd over wie hem zou opvolgen. Er circuleerden een paar namen, maar de kogel is nu door de kerk. Het is eerder onverwacht dat Reyniers wordt voorgedragen.

Op dit moment is Reyniers nog eerste substituut-procureur bij het Antwerpse openbare ministerie. Tegen de zomer moet ze aan de slag kunnen om het parket in Turnhout te leiden. Ze is dinsdag voorgedragen voor de functie door de Hoge Raad voor de Justitie. De officiële bekrachtiging door de minister moet nog volgen, maar dat is slechts een formaliteit.

Reyniers is 45 jaar en is sinds juni 1996 verbonden aan het Antwerpse parket. In 2005 werd ze er eerste substituut. Naast woordvoerster was Reyniers ook de rechterhand van de Antwerpse procureur des konings Herman Dams.