Zoon Van Rompuy en dochter Eyskens op CD&V-lijst

In Tervuren hebben Thomas Van Rompuy, zoon van Europees president Herman Van Rompuy, en Kristina Eyskens, dochter van ex-premier Mark Eyskens zich kandidaat gesteld voor de CD&V-lijst. Het is de eerste keer dat ze actief aan politiek doen.
Van Rompuy, Eyskens en Van Rossum

14 oktober zal de politieke vuurdoop worden voor Thomas Van Rompuy en Kristina Eyskens. Zij staan beiden op de CD&V-lijst in Tervuren. 

"Ik heb me nog nooit eerder op een lijst gepresenteerd", zegt Van Rompuy in een gesprek met Radio 2 Vlaams-Brabant. "Toen ik op zoek was naar een aantal engagementen in de gemeente, kwam ik uit bij Jong CD&V."

Ook Kristina Eyskens trekt voor het eerst naar de kiezers in oktober. "Ik heb er nooit eerder aan gedacht om op een lijst te staan omdat ik vind dat je dat pas doet als je je echt thuis voelt in een gemeente."

Eyskens is 34 jaar en woont al 6 jaar in Tervuren. Van Rompuy is 26 en woont er 1 jaar.

Gisteren raakte ook bekend dat Geertrui Windels, de echtgenote van Herman Van Rompuy, lijsttrekker wordt van de gloednieuwe partij Respect in Sint-Genesius-Rode.

De CD&V-lijst in Tervuren wordt aangevoerd door Mario Van Rossum.

lees ook