12 slachtoffers vliegtuigcrash Indonesië gevonden

Op het Indonesische eiland Java hebben reddingswerkers zeker 12 lichamen aangetroffen van inzittenden van het Russische vliegtuig dat er woensdag crashte. Het vliegtuig met 45 inzittenden maakte een demonstratievlucht toen het tegen een bergwand vloog. Gevreesd wordt dat alle inzittenden zijn omgekomen.

De 12 lichamen lagen verspreid over de steile buitenwanden van de vulkaan waartegen de Sukhoi Superjet-100 te pletter stortte. De lichamen van de slachtoffers zijn volledig verhakkeld door de klap.

Zo'n 85 soldaten, politiemensen en vrijwilligers nemen deel aan de reddingswerkzaamheden. Door de dikke mist is de zichtbaarheid op de plaats waar het ongeluk gebeurde, beperkt tot 5 meter.

Intussen zijn ook Franse en Russische onderzoekers ter plaatse gekomen om de oorzaak van het ongeval te bestuderen. De Superjet-100 is het eerste nieuwe Russische straalvliegtuig sinds het uiteenvallen van de Sovjetunie. Rusland hoopte met de bouw ervan de kwakkelende vliegtuigindustrie nieuw leven in te blazen.