2 Nederlanders opgepakt voor verkrachting Vlaamse

In Nederland zijn twee mannen opgepakt die een meisje van 19 uit Turnhout ontvoerd en verkracht zouden hebben. De jonge vrouw werd op oudejaarsavond in een auto gesleurd en geblinddoekt naar een huis in de buurt van Eindhoven gebracht.

Na maandenlang intensief onderzoek, een samenwerking tussen het Belgische en het Nederlandse gerecht, kwamen een 30-jarige man uit Eindhoven en een 41-jarige man uit Helmond in beeld als verdachten. De man uit Eindhoven zou het meisje hebben misbruikt, hij blijft aangehouden.

De rol van de andere verdachte, die intussen voorlopig in vrijheid werd gesteld, is nog niet duidelijk. Hij speelde geen rol bij de ontvoering. Daar was wel een andere man bij betrokken die hielp om de jonge vrouw in de auto te sleuren, maar die persoon is dus nog niet gevonden.

Na de verkrachting werd het meisje na een korte rit uit de auto gezet in Waalre, ten zuiden van Eindhoven. Het slachtoffer meldde zich daarop bij de politie, die meteen een onderzoek startte. Er kwam onder meer een opsporingsbericht en een item in de televisieprogramma's "Telefacts" (Vlaanderen) en "Opsporing verzocht" (Nederland).

In april werd al eens een verdachte opgepakt, maar die werd uiteindelijk niets ten laste gelegd. Nu zijn politie en gerecht wel overtuigd dat ze op het juiste spoor zitten. De aangehouden man uit Eindhoven zou met een andere man het meisje hebben meegenomen in Turnhout. De verkrachting zou plaatsgevonden hebben in de woning waar de Eindhovenaar toen verbleef.