50.000 euro boetes voor gefoefel met tachograaf

De federale wegpolitie heeft gisteravond een gerichte actie gehouden tegen fraude met de tachograaf in vrachtwagens. Op de E40 en E17 in Oost-Vlaanderen controleerde de politie 67 vrachtwagens. 18 daarvan waren in overtreding.

De actie vond gisteravond plaats tussen 19 en 3 uur. De politie stelde bij 18 vrachtwagens verschillende inbreuken vast. Het gaat om fraude met magneten, valse verlofbrieven, dubbele bestuurderskaarten, rijden zonder schijf of bestuurderskaart en het verzetten van de klok van de tachograaf.

Enkele chauffeurs werden ook betrapt op het niet respecteren van de rij- en rusttijden. In totaal deelde de politie voor 49.050 euro boetes uit.

De wegpolitie wil met de actie het signaal geven aan de firma's en de chauffeurs die wel de wetgeving naleven, dat ze fraudeurs hard aanpakt. "Frauderen met de tachograaf is niet alleen slecht voor de verkeersveiligheid, maar heeft ook een invloed op de sociale situatie van de chauffeur en op de concurrentie tussen de transportbedrijven", klinkt het verder.