"Cocktail van ervaring en nieuw talent" bij SP.A Essen

In Essen heeft coalitiepartij SP.A haar naar eigen zeggen "unaniem goedgekeurde" lijst voorgesteld. Helmut Jaspers zal de lijst trekken, hij is uittredend provincieraadslid en medewerker van Patrick Janssens. Op plaats drie staat een jonge kandidaat: rechtenstudent Arno Aerden (22).
Lijsttrekker Helmut Jaspers

"Een boeiend amalgaam van de meest uiteenlopende mensen", zeggen ze over hun plaatselijke lijst bij coalitiepartij SP.A. Lijsttrekker Helmut Jaspers zat al in de gemeenteraad tusssen 1998 en 2002. Hij staat ook op de tweede plaats voor de provincieraadsverkiezingen.

Huidig schepen Jokke Hennekam krijgt plaats twee toegewezen. Zij is de bezieler van "Dementievriendelijke gemeente" en kan al een mooi lokaal politiek palmares voorleggen.

De jonge Arno Aerden vervolledigt de top drie. Als rechtenstudent en plaatselijk voetballer, moet hij vooral de jongeren aanspreken.

Het belangrijkste programmapunt is betaalbaar wonen. "Daar hebben nu eenmaal alle Essenaren recht op", vindt de SP.A.

lees ook