"U kent Didier, hij maakt al eens een grapje"

Uitspraken van minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) in de Senaat hebben wat ophef veroorzaakt. "Als ik iemand heb gekwetst, sorry daarvoor", zegt Reynders. Maar anderen relativeren.
Reynders in Afghanistan: "De wegen zijn slecht".

Reynders ging vorige week naar Afghanistan en werd daarover gisteren aan de tand gevoeld in de Senaat.

"De wegen in Afghanistan zijn slecht, maar als je van Wallonië komt, ben je wel iets gewoon", zei Reynders. PS-senator en burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Philippe Moureaux reageerde boos op die uitspraak. Daarom deed Reynders er nog een schepje bovenop. "Ik was beter naar Molenbeek geweest, dat is minder ver als je naar het buitenland wil."

Op Twitter leidden de uitspraken tot enkele boze reacties. "Als ik iemand heb gekwetst, sorry daarvoor. Maar dit is gewoon het soort ironische discussies zoals ik ze wel vaker voer met Moureaux", reageert Reynders. "Sommigen gebruiken liever sociale netwerken om hun interpretatie rond te sturen, in plaats van op het moment zelf te reageren."

Moureaux kan nog steeds niet lachen met de uitspraken. Maar minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet relativeert de uitspraken deze morgen op de Franstalige radio. "Hij had wat voorzichtiger kunnen zijn. Maar u kent Didier, hij maakt graag al eens een grapje."