"Vrouwen dachten alles te mogen doen"

Hij was nog niet zolang geleden een van de stervoetballers in Europa en een van de sterkhouders van het Zweedse voetbalelftal. Maar algemene bekendheid kreeg Fredrik Ljungberg door van 2003 tot 2007 het onderbroeken-"gezicht" te worden van lingeriemerk Calvin Klein. Maar dat zou hem uiteindelijk zuur opbreken, zo vertelde hij aan de Zweedse krant Dagens Industri.

"Eigenlijk klinkt het eigenwijs en wil ik er niet over klagen. Maar als ik me bijvoorbeeld vertoonde in een nachtclub in Londen, dan kwamen de vrouwen naar me toe en grepen ze gewoon naar mijn piemel", aldus de nu 35-jarige voetballer.

"En de handen kwamen van overal. Ze kwamen vanachter, trokken me naar hen toe. En ik kon er niets aan doen. Ze lachten me gewoon uit wanneer ik hen wegduwde."

"Volgens sommigen zocht ik dit gewoon, omdat ik in lingerie geposeerd had en bij een topteam speelde. Blijkbaar was er geen grens meer van wat zij dachten te mogen doen. Handtekeningen zetten en me laten fotograferen, ok. Maar dit?"

Een optie was meer veiligheidsagenten, maar dat wilde Ljungberg niet en daarom bleef hij steeds meer en meer thuis: "Ik dacht dat als ik ergens wegbleef, ik veilig zou zijn."

"Reclame was leuk om te doen, maar had onverwachte gevolgen voor mijn privéleven. De prijs was gewoon te hoog", besloot hij.

lees ook