“Zemst maken we samen”

In Zemst organiseert het kartel SP.A-Groen in de loop van mei en juni in elke deelgemeente een inspraakmoment. “De bedoeling is dat elke Zemstenaar zijn gedacht kan zeggen over concrete thema’s in zijn dorp of zelfs in zijn straat”, vertelt lijsttrekker Tim Borteel (SP.A).

“Van alle politieke niveaus staat de gemeente het dichtst bij de burger. Als progressief kartel willen we nu net dat stapje verder gaan”, verklaart Borteel het initiatief.

Toen beide partijen in maart hun kartel aankondigden, maakten ze al bekend dat elke inwoner zijn zegje zou mogen doen. De slogan van de partij is immer niet voor niets “Zemst maken we samen”.

De eerste inspraakavond vindt plaats op 14 mei. Kleine praatgroepen van maximaal acht personen zullen enkele concrete vragen en thema’s, specifiek voor hun deelgemeente, behandelen. Na afloop van de inspraakavond krijgt elke deelnemer een verslag. “Bovendien houden wij de deelnemers verder op de hoogte van de suggesties en opmerkingen die wij uiteindelijk meenemen in ons kartelprogramma”, zegt Borteel.

lees ook