Belgen nemen langere en duurdere vakanties

De Belg gaat ondanks de crisis nog steeds onbezorgd op vakantie. Dat stelt touroperator Jetair na een analyse van 100.000 boekingen en 1.500 enquêtes. Bijna 70% geeft evenveel of zelfs meer geld uit voor een vakantie en we blijven ook ietsje langer weg.

75% van de ondervraagden houdt rekening met de prijs als hij een vakantie plant, dat is dan ook meteen de belangrijkste factor. Maar daarnaast vinden heel wat mensen het belangrijk om een all inclusive-aanbod te hebben en dat de luchtvaartmaatschappij een gevestigde waarde is.

Uit een analyse van de boekingen concludeert de touroperator dat we dit jaar gemiddeld 9,8 dagen wegblijven. Vorig jaar was dat 9,3 dagen.

De Belg die bij een touroperator boekt, wil volgens Jetair ondanks de crisis niet inboeten op comfort: 90% van de vakantiegangers logeerde in een hotel met vier of vijf sterren, dat is ongeveer evenveel als de voorbije jaren.