Buyl trekt Vlaams Belang Beveren

In Beveren zal André Buyl de lijst van Vlaams Belang trekken. Buyl is al jaren fractievoorzitter in de Beverse gemeenteraad. Lijstduwer wordt de nieuwkomer Dirk Callens.

Met Buyl neemt Vlaams Belang een nieuwe start. Twee jaar geleden stapten zes van de negen verkozen gemeenteraadsleden uit het Vlaams Belang omdat ze zich niet meer konden vinden in de houding van het nationale bestuur van de partij.

Buyl hoopt dat Vlaams Belang Beveren na de verkiezingen zijn vier huidige stekjes in de gemeenteraad kan behouden. “De verkiezingen zijn onvoorspelbaar, en ik ben realistisch. Negen zetels zoals in 2006 zullen we waarschijnlijk niet halen”, zegt hij. “In 2006 stemden de mensen die een alternatief wouden voor de traditionele partijen voor ons. Nu zullen wij wellicht stemmen verliezen aan de nieuwe afdeling van N-VA.”

Het belangrijkste programmapunt van Vlaams Belang wordt het laten dalen van de schuldenlast. “We moeten dringend de investeringen bijspijkeren”, vertelt Buyl. Een andere pijler in het programma wordt de veiligheid. “Wij willen een nul-tolerantie voor druggebruik en meer politiecontroles.”

lees ook