CD&V Waregem behoedt zich voor N-VA-effect

Met meer dan 60 procent van de stemmen in 2006 won CD&V Waregem 23 van de 33 gemeenteraadszitjes, goed voor een ruime absolute meerderheid. Door de komst van de N-VA denkt burgemeester Kurt Vanryckeghem die resultaten niet te kunnen herhalen.

“We hebben een goede en evenwichtige lijst opgesteld. Met alle uittredende schepenen die zich opnieuw kandidaat stellen, staat er heel wat ervaring op de lijst. Maar in totaal zijn er ook tien jonge nieuwkomers”, weet lijsttrekker Vanryckeghem. Schepen van Onderwijs, Integratie, Jeugd en Internationale Samenwerking Jo Neirynck zal de lijst duwen.

Maar uitgebalanceerde lijst of niet, CD&V Waregem verwacht zich aan percentageverlies door de komst van de N-VA. “De oranje dominantie is eigen aan de streek maar het resultaat van 2006 zullen we niet kunnen herhalen”, aldus de kandidaat-burgemeester. “Al hopen we toch opnieuw de volstrekte meerderheid te halen. Alles boven de 50 procent zal mooi meegenomen zijn.”

De partij wenst in de volgende legislatuur het beleid verder te zetten en projecten die op de sporen gezet zijn zoals de stadskernvernieuwing “Waregem Zuid”, op een zuinige manier af te werken.

lees ook