Christa Dermez trekt Open VLD Gooik

Gemeenteraadslid Christa Dermez zal de lijst van Open VLD trekken in Gooik. Als lijsttrekster wil ze niet alleen meer meningen in de gemeenteraad maar ook binnen Open VLD.

“Het leven in Gooik is helemaal niet slecht maar iedereen wordt er beter van als er meer meningen in acht worden genomen in de gemeenteraad. Op dit moment dringen meningen anders dan die van CD&V-N-VA nooit echt door”, zegt lijsttrekster Dermez. “Meer overleg en debat zorgen nochtans voor weloverwogen beslissingen.”

Meer investeringen in schoolgebouwen en een budget voor fietspaden, dat zijn voorstellen van Open VLD Gooik. Mede om die te kunnen verwezenlijken, hopen ze op iets meer zetels in de gemeenteraad en op het breken van de absolute meerderheid. “Dat zal niet eenvoudig worden nu er voor een eerste keer vier afzonderlijke lijsten deelnemen. En dan is er nog het element N-VA. Hopelijk snoepen zij ons niet te veel stemmen af.”

Naast Christa Dermez zullen ook de andere twee gemeenteraadsleden, Philip Willems en Nicky Bellemans, op de lijst staan. In totaal moeten er 21 plaatsen gevuld worden. In de eigen partij wil de lijsttrekster streven naar verschillende meningen aan de hand van een “gemengde lijst”. “Een moeilijk opdracht”, geeft ze toe. “We zijn nog volop op zoek naar kandidaten, het is niet eenvoudig mensen te overtuigen om aan politiek te doen.”

lees ook