Dancing Versuz krijgt strenge regels opgelegd

Discotheek Versuz in Hasselt moet zich vanaf nu houden aan strenge afspraken over veiligheid. Dat is gisteren afgesproken op een vergadering. Als de dancing zich niet aan de regels houdt, dreigt de sluiting.

De laatste tijd waren er verschillende keren problemen met agressieve buitenwippers aan de Versuz. Een aantal discotheekbezoekers moest na incidenten naar het ziekenhuis gebracht worden. De politie startte een onderzoek en het stadsbestuur dreigde met een sluiting.

Gisteren zaten de uitbater, de veiligheidsmensen, burgemeester Hilde Claes (SP.A) en de Hasseltse politie bijeen voor overleg. Daar zijn een aantal maatregelen afgesproken. Zo moet het aantal veiligheidsmensen sterk naar omhoog en moeten ze professioneler te werk gaan.

De politie vraagt voorts dat het discotheekpersoneel dat betrokken was bij de incidenten, zich zou melden bij de politie. Tot dan mogen ze niet meer aan het werk. Ook moet er aan de ingang van de discotheek betere verlichting komen en mogen er maximaal 1.400 discotheekgangers aanwezig zijn.

"Als de dancing zich niet aan de regels houdt of als er nieuwe klachten binnenkomen, kan de zaak alsnog gesloten worden", zegt Philip Pirard, de korpschef van de politiezone Hazodi.