Freddie Mercury als "optische illusie" op podium

Queen-frontman Freddie Mercury, die in 1991 overleed, zal opnieuw op het podium verschijnen tijdens een speciale uitvoering van de musical "We will rock you" in Londen. Dat vertelde Queen-gitarist Brian May aan BBC.

Brian May benadrukte dat het effect een "optische illusie" zal zijn, en niet een hologram zoals de virtuele Tupac Shakur vorige maand verscheen op het Coachella Festival in Californië. "Voor een show die acht keer per week wordt opgevoerd, is een hologram niet echt praktisch", vertelde hij aan BBC.

De Queen-gitarist verklaarde verder dat het nieuwe "effect" een "optische illusie zonder weerga is". "Mensen zullen zich echt afvragen of ze Freddie gezien hebben", aldus May.

De speciale editie van "We will rock you" vindt plaats op 14 mei in Londen. Dan wordt het tienjarig bestaan van de musical gevierd.