Koppel opgepakt na brand in Kortrijk

In Kortrijk heeft de politie vanmorgen de bewoners opgepakt van een huis dat volledig is uitgebrand. Het gaat om een man en een vrouw. De politie vermoedt dat een van hen de brand gesticht heeft.

Rond 3.30 uur kreeg de brandweer een oproep over een brand in Vercruysses Poortje, een stadssteegje met kleine rijwoningen langs de Brugsestraat. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al naar buiten. De brand was snel onder controle, het huis is wel volledig vernield.

De bewoners van het huis konden tijdig ontkomen. Het koppel werd opgepakt, de politie verdenkt een van hen ervan de brand te hebben aangestoken. Kort voor de feiten was er ruzie geweest. De politie was er ook al enkele keren langs geweest om de gemoederen te bedaren.

Twee huizen naast de woning hebben lichte schade opgelopen.