LDD-Plus Zomergem enige LDD-lijst in Meetjesland

In andere Meetjeslandgemeenten als Eeklo en Evergem zal er geen LDD-lijst zijn in oktober. Wel in Zomergem, waar voorzitter en lijsttrekker Erik Berth (63) zijn "verruimde" LDD-lijst naar een zetel in de gemeenteraad wil loodsen.

“Ik heb de indruk dat vele LDD’ers, en dan vooral aan de top, zich schamen maar ik trek me dat niet aan. Hier in Zomergem is LDD sterk en goed ingeburgerd. Hopelijk draait het goed uit voor ons”, zegt voorzitter van LDD-Plus Zomergem Erik Berth.

De LDD-lijst heeft tien kandidaten nodig om kans te maken op de gehoopte zetel in de gemeenteraad. “Negen kandidaten hebben al een overeenkomst getekend. Het ziet ernaar uit dat we al zeker met elf kandidaten zullen zijn”, zegt Berth, die zelf lijsttrekker zal zijn.

Waarom LDD-Plus?

“In Zomergem staan nog heel veel mensen achter LDD, die wilde ik niet in de kou laten staan. Een andere partij, zoals de N-VA, ligt me ook niet”, zegt de lijsttrekker. “Ik geloof in die partij. LDD stopt er nog lang niet mee.”

Met de “Plus” wil de LDD-afdeling in Zomergem ook mensen aanspreken die zich niet aan een politieke partij willen binden maar zich wel vinden in het lokale partijprogramma van LDD. “We zijn van plan met een 13-puntenprogramma naar buiten te komen.” Een leefbaar Zomergem, een gezond financieel beleid en meer informatie over openbare werken, zijn alvast belangrijke punten.

lees ook