Leraar stalkte vrouwelijke collega maandenlang

Een 28-jarige leraar uit Geel is aangehouden omdat hij een 23-jarige vrouwelijke collega gestalkt zou hebben. De man wordt ook verdacht van woonstschennis, het stelen van computergegevens en poging tot vergiftiging. De raadkamer heeft vanmiddag zijn aanhouding verlengd.

De twee geven les op het Sint-Claracollege in Arendonk. Al sinds november wordt de jonge vrouw lastiggevallen zonder te weten wie haar belager was. Ze kreeg vreemde sms-berichten van een onbekend nummer en geregeld werd er ook aangebeld of op de ruit getikt, waarna er niemand te bespeuren viel.

In februari, nadat ze had gemerkt dat er iemand bij haar was binnengedrongen, stapte de vrouw naar de politie. Het onderzoek leidde begin deze maand naar een collega van de vrouw. De man zou intussen bekentenissen afgelegd hebben. Vandaag beslist de raadkamer over zijn verdere aanhouding.

Het gerecht vermoedt dat de man handelde uit "ziekelijke verliefdheid". Naast de beschuldigingen van stalking, wordt hij ook verdacht van poging tot vergiftiging. Bij de vrouw thuis werden vreemde paarse bolletjes gevonden, onder meer in etenswaren. Of het daadwerkelijk om een giftig product gaat, wordt nog onderzocht. Hij zou ook white spirit in haar make-up gedaan hebben.

De raadkamer heeft intussen zijn aanhouding verlengd. Er komt een onderzoek naar zijn geestestoestand.