Lijsten krijgen vorm in Menen

In Menen hebben de lokale SP.A-Groen- en N-VA-afdelingen nieuwe informatie over de lijstvorming vrijgegeven. Zo stopt SP.A-schepen Rudi Vandamme na een politieke carrière van 30 jaar en duwt Dimitri Vandamme, uitbater van een krantenzaak in Menen, de lijst van de N-VA.
N-VA Menen

Niet alleen schepen Vandamme stopt bij SP.A-Groen, ook gemeenteraadslid Isabelle D’Hondt zal geen kandidaat meer zijn op de lijst. Zij zou een vakbondspost ambiëren. Schepenen Christine Depoortere en Marc Paelinck nemen net als gemeenteraadsleden Olivier Deboel en Caroline Garreyn wel opnieuw deel aan de verkiezingen.

De 5e, 12e, 19e en 26e plaats op de progressieve kartellijst worden vrijgehouden voor Groenkandidaten zoals voorzitter Philippe Mingels. “De volgorde van de lijst moet nog goedgekeurd worden”, weet SP.A-voorzitter Herman Pollet. De lijstduwer is dus nog niet bekend.

Bij de N-VA is de lijstduwer wel bekend: krantenboer Dimitri Vandamme (28) neemt die taak op zich. Huisarts Milo Baekelandt duwt de lijst vanop de 30e plaats. Naast lijsttrekker Renaat Vandenbulcke bezetten Griet Vanryckeghem en voorzitter Dirk Vanholme de top drie. Andere kandidaten zijn al bekend maar de definitieve lijst wordt pas over een tweetal maanden voorgesteld.

lees ook