Louis Michel geen kandidaat in Geldenaken

Gewezen MR-voorzitter en vicepremier Louis Michel zal zich in oktober niet kandidaat stellen bij de lokale verkiezingen in de Waals-Brabantse gemeente Geldenaken. Dat is opmerkelijk aangezien Union Communale hem gevraagd had om de lijst te trekken.

“Het burgemeesterschap van Geldenaken is het mandaat dat ik het liefst heb vervuld in mijn politieke loopbaan”, vertelt Michel. Dat hij het lijsttrekkerschap niet aanvaardt, komt doordat hij zich wil concentreren op Europa, dat naar zijn mening “in gevaar is". Hij wil zich ook blijven kunnen inzetten voor de internationale bemiddeling over Afrika.

Michel heeft het volste vertrouwen in het team van Union Communale. Hij vindt dat burgemeester Jean-Paul Wahl en zijn team, sinds hij in 2004 zelf ontslag nam als burgemeester, goed werk verricht hebben.

Michels zoon Mathieu stelt zich wel kandidaat voor Union Communale in Geldenaken. Hij zal de lijst duwen.

lees ook