Mechelen gaststad van Journalism Education Congress

Het derde World Journalism Education Congress (WJEC) vindt in 2013 plaats in Mechelen. Dat heeft Herman Duponcheel, hoofd van de opleiding journalistiek van de Lessius Hogeschool, vanmiddag bekendgemaakt.

Aan het prestigieuze internationale congres over onder meer journalistieke opleiding nemen zo'n 350 mensen deel uit alle continenten. Tijdens het congres, dat plaatsvindt van 3 tot en met 5 juli 2013, zullen diverse actuele onderwerpen rond journalistiek behandeld worden.

Het eerste WJEC vond plaats in 2007 in Singapore, het tweede in 2010 in Zuid-Afrika. De derde editie moest in Europa plaatsvinden en zes Vlaamse en vier Nederlandse opleidingsinstituten journalistiek stelden zich kandidaat. Aanvankelijk werd geopteerd om het congres in Brussel te laten plaatsvinden, maar uiteindelijk werd toch gekozen voor Mechelen.