Meer dan 100.000 klanten voor Mobile Vikings

Het Limburgse telecombedrijf Mobile Vikings haalt de kaap van 100.000 klanten. Om dat te vieren geeft de operator een "vikingfeest" en kunnen klanten een jaar lang 60 minuten per dag gratis naar elkaar bellen.

Mobile Vikings werd in 2008 opgericht door het in Hasselt gevestigde bedrijf City Live. Het bedrijf heeft geen winkels, enkel via hun website kunnen mensen een simkaart aanvragen en krediet herladen. Ook abonnementen heeft het bedrijf niet, het werkt volledig op basis van prepaidkaarten.

Vooral bij jonge mensen met een smartphone is Mobile Vikings populair, omdat mobiel internet zeer goedkoop is bij de operator. Het bedrijf gebruikt daarvoor het netwerk van Base.

Om het succes te vieren organiseert de operator op 2 juni een "Vikingdag" op het strand van Oostende. Klanten kunnen ook een jaar lang elke dag 60 minuten gratis naar elkaar bellen.