Nieuwe soort flitspaal getest in Hoeilaart

Op de Overijsesesteenweg in Hoeilaart heeft de politie een nieuw soort flitstoestel getest. De snelheidscamera is verplaatsbaar en kan onbemand gebruikt worden. Op basis van deze test en een haalbaarheidsstudie zal de politiezone Druivenstreek beslissen of de paal effectief wordt aangekocht.

Een klassieke flitspaal werkt op basis van radargolven die kunnen meten of een auto zich te snel verplaatst. Een camera in de flitspaal moet een eventuele overtreding vastleggen.

Maar die radargolven zijn niet geschikt om op elke plaats te gebruiken. De nieuwe flitspaal die getest werd, werkt met laserstralen en zou op meer plaatsen inzetbaar moeten zijn. Het nieuwe toestel is ook verplaatsbaar en zou, als het aangekocht wordt, in heel politiezone Druivenstreek ingezet worden.

De politiezone Druivenstreek, die verantwoordelijk is voor de gemeenten Hoeilaart en Overijse, heeft op dit moment maar op één plaats flitspalen staan. Daarnaast wordt er ook elke dag een bemande flitscamera ingezet.