Rebekah Brooks onthult nauw contact met Cameron

Rebekah Brooks heeft vandaag voor de onderzoekscommissie-Leveson haar vriendschappelijke relatie met de Britse premier David Cameron uit de doeken gedaan. De commissie onderzoekt het afluisterschandaal binnen de Britse media.

De 43-jarige Rebekah Brooks moest vorige zomer ontslag nemen als hoofd van het Murdoch-uitgeversconcern News International. Toen bleek immers dat de intussen opgedoekte zondagskrant News of The World op grote schaal telefoons van beroemdheden en gewone burgers had afgeluisterd.

Vandaag moest Brooks voor de onderzoekscommissie-Leveson verschijnen, die de ethiek binnen de Britse media onderzoekt. Brooks vertelde dat de Britse premier David Cameron haar talrijke sms'jes heeft gestuurd, meestal ondertekend met "DC".

Ook toen Brooks in 2011 ontslag nam, kreeg ze naar eigen zeggen een ondersteunend sms'je van Cameron. Ze vertelde ook gelijkaardige boodschappen te hebben ontvangen van de vroegere premier Tony Blair en van andere invloedrijke politici.