Samen en Open VLD vormen kartel in Glabbeek

In Glabbeek zullen oppositiepartijen Samen en Open VLD in kartel naar de kiezer trekken. "Lijsttrekker wordt naar alle waarschijnlijkheid de 50-jarige bediende Anita Van Nerum (Samen)", zegt gemeenteraadslid Michael Pierlé (Open VLD).

Met hun kartel willen Open VLD en Samen de politieke versplintering in Glabbeek tegengaan. Momenteel zijn in de kleine gemeente maar liefst zes politieke partijen actief. Het bestuur van beide partijen is er alvast van overtuigd dat de samenwerking goed zal verlopen. Samen en Open VLD werkten tijdens de afgelopen legislatuur al goed samen in de oppositie.

Beide partijen vinden dat er de afgelopen jaren te weinig gebeurd is in Glabbeek. “Er zijn deze legislatuur helemaal geen nieuwe ideeën gerealiseerd en geen grote realisaties gebeurd”, beweert Lowie Steenwegen van Samen. “Ik denk dat de grootste problemen van het bestuur een gebrek aan ideeën en een gebrek aan de daadkracht om die ideeën te verwezenlijken, zijn. Ik denk dat wij door onze samenwerking bewijzen dat wij wel ideeën hebben en dat we die ideeën ook samen willen uitvoeren.”

Aan het concrete partijprogramma is het kartel nog volop bezig. “Het is nu al duidelijk dat we op veel punten overeenkomen, maar we zitten nog in de fase van uitwerking, dus het is te vroeg om met ons programma naar buiten te komen”, vertelt Pierlé.

lees ook