Tiende Brussels Film Festival van 8 tot 16 juni

De tiende editie van het Brussels Film Festival vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 16 juni in Flagey en Bozar. De officiële competitie bevat twaalf films die in de running zijn voor een totaalprijs van 45.000 euro.

De jury van de officiële competitie van het Brussels Film Festival is dit jaar samengesteld uit regisseur Frédéric Fonteyne, actrice Tania Garbarski, regisseur Peter Greenaway, regisseur Édouard Molinaro, regisseur Koen Mortier (foto), actrice Mireille Perrier en acteur Bernard Yerlès.

Dit jaar wordt er ook aandacht besteed aan producties uit de hele wereld. De sectie "Premières" bestaat uit "Quand je serai petit" van Jean-Paul Rouve, "Trishna" van Michael Winterbottom, "Paris Manhattan" van Sophie Lellouche, "The deep blue see" van Terence Davies en "To Rome with love" van Woody Allen.

Om het tienjarig bestaan van het festival in Flagey te vieren, vindt op zaterdag 9 juni een groot feest plaats met een concert. Meer informatie is te vinden op de website van het Brussels Film Festival.