Veiligheidsmaatregelen op proces Tongeren

Op het assisenproces in Tongeren over de moord na een dronkenmansruzie in Sint-Truiden zijn gisteren speciale veiligheidsmaatregelen genomen. Er werden extra politieagenten ingezet omdat een jurylid zich bedreigd voelde, wellicht door iemand uit de kennissenkring van de beschuldigde.

In Tongeren staat deze week een man terecht voor het hof van assisen voor de moord op een man uit Sint-Truiden in 2008. Het slachtoffer kreeg na een ruzie een kogel in het hoofd.

Gisteren was er opvallend meer politie aanwezig in en om het gerechtsgebouw. Agenten in kogelwerende vesten liepen af en aan. Een jurylid zou zich geïntimideerd voelen en meent eerder deze week achtervolgd te zijn geweest. De achtervolger zou uit de entourage van de beschuldigde komen.

Na afloop van de procesdag gisteren werden enkele juryleden onder begeleiding naar hun wagens gebracht. De motor van twee Hells Angels die gisteren in de assisenzaal zaten, werd onderzocht. De politie van Tongeren geeft geen commentaar.