Zooey Deschanel als Loretta Lynn op Broadway

Zooey Deschanel (32) zal de Amerikaanse countryzangeres Loretta Lynn (80) vertolken in een musical op Broadway (New York). Ze hebben samen de plannen voor "Coal miner's daughter" voorgesteld.
Zooey Deschanel en Loretta Lynn.

De aankondiging leek erg op de manier waarop Lynn in 1979 bekendmaakte dat Sissy Spacek haar zou vertolken in de film "Coal miner's daughter". Spacek won een Oscar voor die rol.

Deschanel is de hoofdactrice en producer van de sitcom "New girl". Ze was te zien in films als "Elf" en "500 days of Summer". Ze is ook zangeres en bracht met M. Ward al 3 platen uit als het folkduo She & Him. 

Lynn en Deschanel zongen samen "Coal miner's daughter". Het nummer was in 1970 een grote hit en vertelt het verhaal van hoe Lynn in Kentucky opgroeide in een gezin met 8 kinderen. Haar biografie en de verfilming ervan hebben dezelfde titel. In 1983 werd Loretta Lynn opgenomen in de Nashville Songwriters Hall of Fame. De plannen voor de musical zitten nog in een beginfase.