"De politie moet mijn piemel teruggeven"

De Nederlandse kunstenaar Peter de Koning is woedend omdat de politie een penis heeft weggehaald uit zijn voortuin. "Het is hier nog erger dan in China. Ik ga nieuwe piemels maken", zegt hij.
De Koning heeft al een nieuwe fallus klaar.

In januari werd de dochter van De Koning gefouilleerd door een wijkagent. De man deed dat vanuit een politieauto. De Koning diende een klacht in bij de politie omdat zijn dochter onheus behandeld zou zijn, maar hij vond geen gehoor.

De houtkunstenaar probeerde het dan maar op een andere manier: hij maakte een houten penis van zo'n 3 meter hoog. Hij plaatste de fallus in zijn voortuin met een bordje met de naam van de wijkagent bij.

De politie kwam het bordje én de penis weghalen en pakte De Koning tijdelijk op om hem te verhoren. "Dit is diefstal, maar het is de politie die mijn piemel gestolen heeft, dus waar moet ik nu een klacht indienen?", zegt De Koning. "De politie moet mijn piemel teruggeven."

De kunstenaar vindt dat de vrije meningsuiting in het gedrang is. "Het is hier nog erger dan in China. Maar ik zal het hier niet bij laten. Ik heb nog hout genoeg voor 5.000 piemels." Wie wil, kan ook een fallus huren of kopen.

lees ook