"Homohuwelijk is krachtig wapen tegen Obama"

Het Republikeinse kopstuk Rick Santorum heeft Mitt Romney, de uitdager van president Barack Obama, opgeroepen om Obama aan te vallen op zijn standpunt over het homohuwelijk. "Het zou schadelijk zijn voor de maatschappij", vindt Santorum.

Obama deed deze week een historische uitspraak: holebi's moeten, wat hem betreft, mogen trouwen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat een Amerikaanse president dat zegt. En het is een risico: in november wil Obama opnieuw verkozen worden.

"Het homohuwelijk is een erg krachtig wapen voor Mitt Romney", zegt Rick Santorum. Santorum was lang de tegenkandidaat van Romney bij de Republikeinen. Maar vorige maand gooide hij de handdoek en nu steunt hij Romney.

Santorum roept Romney op om Obama aan te vallen op het standpunt. "Romney moet opstaan en de president uitdagen. Obama is de voeling met de waarden van Amerika kwijt." Santorum is veel conservatiever dan Romney, die liever over de economie campagne zou voeren.

"Ik hoop dat Romney vasthoudt aan zijn waarden. Het zou erg schadelijk zijn als dit zou veranderen", ging Santorum voort.

Romney zelf hield vandaag een toespraak aan de Liberty-universiteit in Virginia. "Het huwelijk kan enkel tussen één man en één vrouw", herhaalde hij zijn standpunt. "We moeten dit instituut beschermen."