Anonieme Alcoholisten worden steeds jonger

De leden van de Anonieme Alcoholisten worden steeds jonger. Dat blijkt uit een enquête die de organisatie zelf heeft uitgevoerd onder haar leden. De AA is vandaag bijeen in Malle om de organisatie bekender te maken bij het grote publiek.

Zo'n 1.000 leden zijn naar Malle afgezakt voor de landdag. Ze zitten er in werkgroepjes bijeen, luisteren naar getuigenissen en zoeken er hulp en steun bij elkaar.

"Op een bepaald ogenblik ging het zo ver dat ik het spaargeld van mijn zoon ging innen om mijn drank te betalen", zei een man. Iemand anders getuigde dat de AA zijn laatste strohalm was. "Die moest ik wel grijpen, anders was het fout afgelopen."

Volgens een enquête van de AA worden de leden steeds jonger. "Drie vierde zijn mannen en de leden komen uit alle lagen van de bevolking", zegt Lieve Jordens van de AA. "Al merken we dat de laatste tijd steeds meer hoogopgeleide vrouwen de weg vinden."

Volgens de AA zijn er in Vlaanderen 350.000 alcoholisten. De landdag moet de organisatie beter bekend maken bij het grote publiek.