CD&V-lijst Dendermonde is mix van ervaring en vernieuwing

Het partijbestuur van CD&V Dendermonde heeft vanmorgen de lijst voor de komende lokale verkiezingen unaniem goedgekeurd. De lijst combineert de ervaring van de huidige bestuursploeg met een groep nieuwe kandidaten.

Het partijbestuur duidde burgemeester Piet Buyse (foto) aan als lijsttrekker, gevolgd door schepenen Leen Dierick, Dirk Abbeloos, Martine Van Hauwermeiren en François De Bleser.

Huidig gemeenteraadslid en voormalig schepen en OCMW-voorzitter Thérèse Van Gucht werd aangeduid als lijstduwer. Op de voorlaatste plaats staat voormalig schepen Jan Van Damme.

Enkele kandidaten die voor vernieuwing moeten zorgen binnen CD&V Dendermonde zijn Judith De Smedt, Lien Verwaeren, Joos Dauwe, Dieter Mannaert, Ken Van Weyenberg, Ann Joos, Reinout Remmery en Louis Dauwe.

Ivan Cobbaut, voorzitter van CD&V Dendermonde, is alvast opgetogen over de lijst. "Deze lijst combineert ervaring en vernieuwing. Enerzijds is er de ploeg die onder leiding van burgemeester Piet Buyse de stad op een uitstekende manier bestuurt. Die vullen we aan met een groep van kandidaten die - elk vanuit hun eigen achtergrond - ons project voor de stad verder vorm willen geven."

Burgemeester Piet Buyse sluit zich daar bij aan. "Met deze ploeg garanderen wij dat de stad meer dan ooit een dynamische stad wordt waar het goed is om te wonen, te werken en te genieten."

lees ook