Directrice crèche Pietje Pek op SP.A-lijst in Brugge

Dat Renaat Landuyt de SP.A-lijst in Brugge zal trekken bij de gemeenteraads- verkiezingen in oktober, was al bekend. Nu zijn ook de andere mensen op de lijst bekendgemaakt. Een opvallende kandidate is Mieke Hoste, directrice van de crèche Pietje Pek.

Het kinderdagverblijf Pietje Pek kwam vorig jaar uitgebreid in het nieuws nadat een rechter enkele buren gelijk gaf in hun klacht over geluidsoverlast. De crèche is intussen verhuisd naar de leegstaande militaire gebouwen in de Peterseliestraat. Mieke Hoste, de directrice van het kinderdagverblijf, prijkt op de vierde plaats op de SP.A-lijst.

Uittredend schepen van Cultuur Yves Roose duwt de lijst. Gemeenteraadsleden Philip Pierins en Pascal Ennaert staan respectievelijk op plaats zes en acht.

lees ook