Ex-schoonbroer van Hudson is schuldig bevonden

De Amerikaanse zangeres en actrice Jennifer Hudson is in tranen uitgebarsten nadat de jury de vermeende moordenaar van drie van haar familieleden schuldig heeft bevonden. William Balfour, de ex-man van Hudsons zus, is schuldig bevonden voor de moord op de moeder, de broer en het 7-jarige neefje van de zangeres.

"We bidden dat god de heer Balfour voor deze afschuwelijke daden vergeeft", was de verklaring van Jennifer Hudson en haar zus Julia na de uitspraak.

William Balfour zou in oktober 2008 door het lint zijn gegaan toen hij vermoedde dat Julia Hudson een ander had. De 31-jarige man ging naar het ouderlijke huis van de Hudsons en schoot achtereenvolgens de 57-jarige moeder en de 29-jarige broer van Jennifer Hudson dood. Daarna zou hij de 7-jarige Julian meegenomen hebben. De jongen werd drie dagen later dood aangetroffen in de een auto.

William Balfour toonde geen emotie na zijn veroordeling. Op 8 juni krijgt hij zijn straf te horen. Zijn advocaat kondigde aan dat hij in beroep zal gaan.