Fassbinder-acteur Günther Kaufmann is dood

De Duitse acteur Günther kaufmann is op 64-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Kaufmann acteerde in de jaren 70 en 80 in zestien producties van regisseur Rainer Werner Fassbinder.

De moeder van Kaufmann was een Duitse, zijn vader en Afro-Amerikaanse soldaat die in Duitsland was gestationeerd  Kaufmann was niet alleen te zien in de films van Fassbinder, hij kreeg ook rollen in bekende televisieseries als "Derrick" en "Der Alte".

Zijn privéleven las ook als een krimi. Om zijn doodzieke vrouw te beschermen, liet hij zich veroordelen voor moord in 2002. Zijn vrouw had de opdracht gegeven om hun boekhouder te laten ombrengen. Na de dood van zijn vrouw trok Kaufmann zijn valse getuigenis in en werden de daders van de moord opgepakt. In 2005 werd Günther Kaufmann vrijgesproken.

Kaufmann is donderdag overleden tijdens een wandeling in Berlijn. De 64-jarige acteur overleed aan de gevolgen van een hartaanval.