Iris is vertrokken naar Songfestival in Bakoe

Iris is vanochtend vertrokken naar het Songfestival in Bakoe, in Azerbeidzjan, waar ze België zal vertegenwoordigen in de eerste halve finale. De 17-jarige zangeres heeft nog geen zenuwen. "Ik ga heel veel plezier maken", zegt ze.

Rond 10 uur stapte Iris op het vliegtuig richting Bakoe. Daar staat haar een druk programma te wachten. Morgen heeft ze al haar eerste repetitie en stelt ze zichzelf voor aan de internationale pers.

"Het programma staat me wel aan", zegt ze. "Je bent daar ook met andere kandidaten, dus dat zal allemaal wel loslopen." De zangeres kan nog altijd niet geloven dat ze dit allemaal mag doen voor België. "Het is een droom die in vervulling gaat."

Iris treedt op 22 mei op in de eerste halve finale van het Songfestival met het liedje "Would you?".