Leuven+ organiseert "Happy Wifi Day"

Leuven+, de nieuwe lijstnaam van Open VLD in Leuven, gaat op 30 juni in samenwerking met een alternatieve operator een gedeelte van het stadscentrum openstellen voor het internet. Dat heeft lijsttrekker Rik Daems (foto) bekendgemaakt.

Door het internet kosteloos open te stellen, zullen de Leuvenaars op 30 juni gratis kunnen deelnemen aan een e-congres over het lokale liberale verkiezingsprogramma. Als "Happy Wifi Day" een succes wordt, wil Leuven+ dat het stadsbestuur elke zaterdag een dergelijk initiatief op touw zet.

"In tijden waarin online communicatie steeds belangrijker wordt, is het cruciaal dat een stad als Leuven mee op de kar springt om zichzelf te promoten. De bezoekers zullen op die manier kosteloos kunnen opvragen welke evenementen er die dag plaatsvinden en welke promoties handelszaken aanbieden", zegt Rik Daems, lijsttrekker van Leuven+.

Nieuwe namen op de lijst

Daems maakte van de gelegenheid gebruik om ook enkele namen toe te voegen aan de lijst van Leuven+. Zo prijkt Steven Vermoere, voorzitter van de Leuvense Biertherapeuten, op de liberale lijst, net als Rob Debaer, voormalig OCMW-raadslid en zaakvoerder van de bekende Leuvense huisbrouwerij en taverne Domus.

Eerder werd al bekendgemaakt dat OCMW-raadslid Sabine Bovend-aerde op de tweede plaats staat op de lijst, die geduwd wordt door voormalig Vlaams minister Patricia Ceysens.

lees ook