N-VA en Volt samen naar de kiezer in Ternat

In de Vlaams-Brabantse gemeente Ternat trekken de N-VA en Volt samen naar de kiezer. "Door de gemeenschappelijke programmapunten en de gelijklopende visie op Ternat was er onmiddellijk een grote eensgezindheid om samen te werken", klinkt het.

Begin april lieten de twee gemeenteraadsleden van Vlaams Belang, Tom Schelfout en Rony De Backer, weten dat ze hadden gebroken met hun partij. Ze lanceerden toen de politieke beweging Volt, wat staat voor Vlaamse Onafhankelijken voor een Leefbaar Ternat.

Op 14 oktober zal Volt samen met de N-VA naar de Ternatse kiezer trekken. De nieuwe formatie stelt vast dat Ternat na 36 jaar eenheidspartij volledig stilstaat door een gebrek aan dynamisme en toekomstvisie.

"Wij willen Ternat voor het eerst een sterk en duidelijk alternatief bieden. De kracht van de echte verandering begint deze keer in Ternat", klinkt het bij NV-A/Volt.

De nieuwe formatie wil onder meer maatregelen doorvoeren voor een betere mobiliteit, een eerlijker sociaal beleid en een gezonde financiële toestand.

lees ook