Sergio Herman plant einde sterrenrestaurant

De Nederlandse chef Sergio Herman (42) wil stoppen met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis. Dat heeft hij gezegd in De Tijd. Hij heeft al een datum in zijn hoofd wanneer hij het restaurant wil sluiten, maar die wil hij nog niet bekendmaken.

Herman heeft al eerder gezegd dat hij de werkdruk in zijn restaurant nooit tot zijn vijftigste zou volhouden. "Het is verdomd zwaar. 23 jaar heb ik me in dat hok opgesloten. Dat hou je niet vol."

De kok wil op termijn andere dingen gaan doen. Hij heeft al een luxebrasserie geopend in Cadzand en volgend jaar komt er ook een restaurant in Antwerpen. Hij zou ook graag nog een restaurant openen in het buitenland. "Ik wil het bedenken en coördineren, maar ik wil er niet meer het volle gewicht van dragen. Ik wil vrij zijn."

De sluiting van Oud Sluis is nog niet voor meteen. Het restaurant is al bijna volgeboekt tot de kerstvakantie. Na de zomer kunnen ook nog tafeltjes geboekt worden voor 2013.