75.000 bezoekers voor Open Wervendag

Meer dan 75.000 mensen hebben vandaag de zesde editie van Open Wervendag bezocht. 163 bouwwerven over heel Vlaanderen waren voor een keer open voor het publiek.
Het terras van het MuHKA, nog tot 17 uur te bezichtigen.

Het is normaal verboden ze te betreden, maar vandaag kon u een kijkje nemen achter de schermen van 150 bouwwerven. De bouwsector wil tonen waar ze mee bezig is en tegelijk kandidaten aansporen om een job te kiezen in de bouw.

De bouwsector heeft elk jaar immers 20.000 vacatures. Volgens de Confederatie Bouw heeft de sector onterecht een slecht imago en krikken evenementen zoals de Open Wervendag dat op.

Er waren overal demonstraties en activiteiten. Zo kon u bijvoorbeeld terecht in Turnhout, waar de oude Anco-fabriek wordt omgebouwd tot wooneenheden. In Leuven kon u de restauratie van het plafond van het NMBS-gebouw meemaken en in Overijse zag u een isolatie van gevels/buitenmuren. In het MUHKA in Antwerpen werden dan weer zeer grote terrastegels gelegd op het nieuwe dakterras.

75.000 bezoekers, dat is iets minder volk dan vorig jaar. Maar volgens de Confederatie Bouw waren toen meer werven toegankelijk. Een van de grootste publiekstrekkers was de Thorntonbank voor de Belgische kust.